ez + az

Gondolatváltás = Életforma váltás?

írta: Szatmári Nóra

Vajon tényleg igaz az, hogyha megváltoztatjuk a gondolkodásunkat, akkor megváltozik az életünk?

Tudom és állítom, hogy sokan erre csak legyintenek, továbbmennek és ugyanazt az életet élik, mártírként, szenvedő alanyként, őket csak sodorja az ár szereplőként.

Tudomásul kell venni – hinni nem kell benne -, hogy életed minden egyes pillanatában Két Ösvény közül választhatsz. Legalább kettő közül. Mert hát… Budapest és Szeged között nem csak autópálya van és nem csak négykerekűvel lehet eljutni egyik városból a másikba.

Segítek pozitívabban látni a jövődet. Vállalod ezt a kockázatot?

Gondolati területen viszont tényleg csak Két Ösvény létezik. Az egyik a pozitív gondolkodás, a másik pedig a negatív, önsorsrontó gondolkodás.

Jogodban áll eldönteni, melyik úton indulsz. Szenvedsz, senyvedsz, kinyírod magadat a negatív gondolataiddal, vagy keményen megoldogozol azért, hogy elhidd, a pozitív gondolkodásnak lesz pozitív, kézzel fogható, látványos eredménye. És most, ebben a pillanatban nehogy elhidd, hogy este elalszol a pozitív gondolatok iránti vággyal, aztán pedig reggel úgy kelsz fel, hogy már pozitívan gondolkodsz. Nem-nem… el kell szomorítsalak, ám ez egy hosszú út, kemény munkával és meglehetősen sok áldozattal.

Sokszor felteszik nekem a kérdést: „Mi a titka a sikerednek?”

Hogy titka lenne? Dehogy! A sikernek nem titka van, hanem ára!

Pedig a jó eredmények és a siker nem titok, nem kell hozzá jó helyen és jó időben lenni.

Sok éve foglalkozom tanácsadással. Sok éve január és február a legmozgalmasabb, legzsúfoltabb hónap, rengetegen jönnek, írnak, hívnak, hatalmas elhatározásokkal találkozom és elképesztően tudok örülni annak, amikor valaki nem csak gondolatban teremt meg egy ideát, hanem rá is lép a fejlődés útjára.

…aztán valahogy sok-sok nagyon jó, kreatív és alkalmanként irigylésre méltó tervből szép lassan eltűnik a süllyesztőbe számtalan, és alig-alig marad néhány, ami tényleg megvalósul. Alig marad néhány ember, aki valóban kitartóan halad előre, és nem érdekli az időjárás, a politika, az ellenszél, a negatív kritika.

Így érzed magadat vagy csak szeretnéd így érezni magadat?

Tagadhatatlan, hogy minden évben kiemelkedik 2-3 új ember a klienseim köréből, akik valamiért kitartó(bb)ak, akik hűek maradnak a céljaikhoz, és legfőképpen önmagukhoz. Ők azok, akikről hamar hallok valami jó hírt, egy örömteli beszámolót. Ők azok, akik nem tűnnek el, és akiket 1-2 éven belül még talán a barátaik is irigyelni kezdenek.

Meglátásom szerint 3 dolog kell a sikerhez:

  1. Fókuszálás képessége! Aki szétszórja az energiáit, az idejét, így pedig az elhivatottságát, az sosem jut el a vágyott, NAGY célig. Ő az, aki mindig csak kicsiben gondolkodik.
  2. Minden nap csinálom képessége! Egy nap se teljen el úgy, hogy nem tettél valamit a sikeredért. Egy nap se teljen el úgy, hogy nem tettél valamit a fejlődésért. Egy nap se teljen el úgy, hogy nem tettél valamit a növekedésedért. Minden áldott nap tegyél valamit A CÉLÉRT! A beruházott idő és energia meg fog térülni. Ha nem vetsz el magot, nem lesz mit learatni. Ne keress kifogást. Ha keresel, ott vége van.
  3. Fizesd meg az árát képesség! Igen. Ennyi. Itt sokan megtorpannak, megremegnek, feladják… drámaibban: elvéreznek. Ha változ(tat)ni akarsz (mert eddig nem tetted meg), akkor egy dolgot EL KELL FOGADNOD: a változásnak ára lesz. Pont. Az árat pedig meg kell fizetni. Ám, ha kitartó leszel, akkor hamarosan az emberek figyelni fognak, és a megbecsülés példaképe lehetsz. Idáig viszont rögös út vezet. Fájni fog minden lépés. A fájó lépésekért nagy árat kell fizetni. Nem kicsit, hanem nagyot.

Sokan itt teszik fel azt a kérdést, hogy: „és mennyibe kerül, hol vehetem meg?” Azaz HÁNY FORINTOT fizessenek? Tehát, nem az a kérdés, hogy, milyen áldozatot kell hozni, mennyi idő, energia és elhivatottság kell? Hanem az, hol veheti meg az instant megoldó port, PÉNZÉRT.

Bemehetsz a spiri boltokba, vehetsz pénzért kütyüt, kiaggathatod, de a kütyü nem hoz pénzt, szerelmet, jobb munkát, egészséget. Vehetsz pénzért könyvet, elolvashatod, de ha nem kezded el használni a leírtakat, semmi nem fog történni. Kifizetheted a legtrendibb önfejlesztő kurzust, de önmagában attól, hogy odamész, nem fog történni semmi. Tőled, a te idődtől, energiádtól és akaratodtól fog történni valami. A tárgyak önmagukban nem, de veled együtt, a gondolatváltozással együtt hoznak eredményt.

KÉT ÖSVÉNY TAROT képzésemen jelentős figyelmet fordítok a pozitív gondolkodás fontosságára, megértésére, technikák elsajátítására:

Tudom. Mert látom, milyen sokan gondolják azt, hogyha kifizetik a fekete mágiáért a 300E Ft-os összeget, majd Józsi boldogan visszajön hozzájuk. A mágiától jó eséllyel visszajön, de hogy sem boldog, sem örömteli nem lesz a történet, az már biztos. Olvasd el itt, mi a lesújtó véleményem a szerelmi kötésről.

Én is tartok kurzusokat, a társaság fele csodát vár, amolyan „két nap alatt guru leszek” típusút, a másik fele keményen melózik azért, hogy fejlődjön, megy, kutat, keres, próbálkozik. No, ez utóbbi csapat tagjai azok, akik eljutnak valahová az adott területen. A többieknek is lehet sikerük, csak más irányban.

Ha létre akarsz hozni valamit, megalkotni vagy (igen) akár lerombolni, légy hajlandó megfizetni az árát. Ingyen nincs semmi. Ingyen nincs eredmény. Ingyen nincs elismerés. Az ár lehet idő, költség, figyelem, odaadás, szellemi fejlődés, szenvedés… És igen… egyszer-kétszer bukás is. Bénázás, küzdelem, verejték, kétkedés saját magadban.

Sok sikert!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .